Usedlost Salabka

Teplo a chlad pro Michelinskou restauraci

Výkon vytápění 77 kW / Praha Troja

Teplo a chlad pro Michelinskou restauraci

Vyhlášené vinařství, hotel a restaurace SALABKA v pražské Troji, s prestižním oceněním The Michelin plate, využívá tepelná čerpadla s vrty pro vytápění, chlazení a technologii výroby vína. 

Bilance tepla a chladu

Potřeba tepla pro celou usedlost je 94 kW a potřeba chladu 74 kW. Teplo i chlad jsou využívány pro provozní prostory restaurace a hotelu a při výrobě vína metodou řízeného kvašení. Technologické odběry tepla a chladu představují cca 20 % z celkového instalovaného výkonu.   

Tepelná čerpadla

Výrobu tepla a chladu zajišťují dvě tepelná čerpadla IVT Greenline D 36 a D 42 o výkonu 77 kW. Ta jsou doplněna elektrokotlem pro pokrytí případných výkonových špiček.

Systém tepelných čerpadel umí vyrábět teplo i chlad současně s minimální spotřebou elektřiny. Tepelná čerpadla využívají vrtné pole s devíti vrty o hloubkách 120 až 130 m. Pole slouží nejen pro získávání nízkopotenciální energie v zimě pro vytápění, ale i pro ukládání odpadního tepla, které vzniká v létě při chlazení. Teplota ve vrtech je tak celoročně vysoká a tepelná čerpadla dosahují velmi dobrých topných faktorů.  

VIDEO REFERENCE

Dodavatel technologie: IVT / VESKOM

 

 

 

Fotogalerie

Reference

Naše technologie najdete i v nejvyšší obytné budově v ČR

3 typy tepelných čerpadel pro hotel s wellness

3 typy tepelných čerpadel pro hotel s wellness

Výkon 200 kW, Lipno

Plynové tepelné čerpadlo pro vytápění a chlazení komerční budovy

Plynové tepelné čerpadlo pro vytápění a chlazení komerční budovy

Výkon topení/chlazení 160 kW, Brno

Vytápění a chlazení pasivní administrativní budovy

Vytápění a chlazení pasivní administrativní budovy

Výkon topení/chlazení 68 kW, Brno